Sastojci
(za
kalup promjera 28 cm):
Donji dio:
2
šalice oraha
1
šalica kokosovog brašna
1
šalica napuhanih sjemenki amaranta
3
žlice džema od jagoda
100
g čokolade za kuhanje
½
šalice biljnog mlijeka
Krema:
¾
šalice prosa
3
šalice biljnog mlijeka
1
i ½ vrhom pune žlice kokosovog ulja (ili 3 ako je u tekućem stanju)
4
žlice šećera u prahu (ili drugog sladila po izboru)
1
žlica arome od vanilije
110
g sviježeg špinata
Ukras:
cca.
5 kivija
Priprema:
Donji dio:
- Orahe, kokosovo brašno i amarant smrvite u blenderu.
- Dodajte džem i dobro izmiješajte. Smjesa mora biti ljepljiva i dosta tvrda. Ako je prevlažna, dodajte više amaranta. Ako se raspada, više džema.
- Na dno kalupa stavite papir za pečenje ili prijanjajuću foliju.
- Smjesu stavite u kalup za torte, pritisnite rukom, izravnajte i stavite u hladnjak.
- Rastopite čokoladu za kuhanje zajedno s mlijekom u vodenoj kupki. Prelijte po donjem dijelu torte te vratite u hladnjak da se čokolada malo stvrdne.
Krema:
- Proso operite i skuhajte u 2 i ½ šalice biljnog mlijeka zajedno sa šećerom u prahu, kokosovim uljem i aromom od vanilije. Kada proso popije cijelu vodu, pustite ga da malo ohladi.
- Špinat operite, stavite u blender, dodajte ½ šalice mlijeka i dobro izmiksajte dok ne dobijete tekućinu zelene boje bez većih komada listova špinata.
- Proso dodajte u blender i miksajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu zelene boje.
- Smjesu namažite na donji dio torte i izravnajte.
- Kivi narežite na ploške i posložite na vrh torte.
- Hladite u hladnjaku minimalno 2 sata prije posluživanja.
Dobar tek! :-)
Nema komentara:
Objavi komentar