četvrtak, 17. ožujka 2016.

Zelena torta za dan sv. Patrika




Sastojci (za kalup promjera 28 cm):

Donji dio:
2 šalice oraha
1 šalica kokosovog brašna
1 šalica napuhanih sjemenki amaranta
3 žlice džema od jagoda
100 g čokolade za kuhanje
½ šalice biljnog mlijeka

Krema:
¾ šalice prosa
3 šalice biljnog mlijeka
1 i ½ vrhom pune žlice kokosovog ulja (ili 3 ako je u tekućem stanju)
4 žlice šećera u prahu (ili drugog sladila po izboru)
1 žlica arome od vanilije
110 g sviježeg špinata

Ukras:
cca. 5 kivija

Priprema:

Donji dio:
  1. Orahe, kokosovo brašno i amarant smrvite u blenderu.
  2. Dodajte džem i dobro izmiješajte. Smjesa mora biti ljepljiva i dosta tvrda. Ako je prevlažna, dodajte više amaranta. Ako se raspada, više džema.
  3. Na dno kalupa stavite papir za pečenje ili prijanjajuću foliju.
  4. Smjesu stavite u kalup za torte, pritisnite rukom, izravnajte i stavite u hladnjak.
  5. Rastopite čokoladu za kuhanje zajedno s mlijekom u vodenoj kupki. Prelijte po donjem dijelu torte te vratite u hladnjak da se čokolada malo stvrdne.

Krema:
  1. Proso operite i skuhajte u 2 i ½ šalice biljnog mlijeka zajedno sa šećerom u prahu, kokosovim uljem i aromom od vanilije. Kada proso popije cijelu vodu, pustite ga da malo ohladi.
  2. Špinat operite, stavite u blender, dodajte ½ šalice mlijeka i dobro izmiksajte dok ne dobijete tekućinu zelene boje bez većih komada listova špinata.
  3. Proso dodajte u blender i miksajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu zelene boje.
  4. Smjesu namažite na donji dio torte i izravnajte.
  5. Kivi narežite na ploške i posložite na vrh torte.
  6. Hladite u hladnjaku minimalno 2 sata prije posluživanja.

Dobar tek! :-)



Izvor: VeganArt

Nema komentara:

Objavi komentar