srijeda, 9. ožujka 2016.

Zelena leća na pakistanski način

Ovaj obrok nije jako fotogeničan, ali je stvarno jako ukusan, a spaljeni lovorovi listovi mu pridaju posebnu aromu. Toplo vam preporučujem da isprobate ovaj recept.





Sastojci (za 3 porcije):

1 šalica zelene leće
4 srednja krumpira
1 veliki luk
4 režnja češnjaka
1 dcl ulja
4 lovorova lista
1 ljuta papričica
2 žličice đumbira u prahu
2 žličice slatke paprike u prahu
2 žličice kurkume
2 žličice curry-ja
sol i papar po želji

Priprema:
  1. Leću skuhajte.
  2. Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte odvojeno od leće.
  3. Luk i češnjak nasjeckajte i spržite na ulju u većem loncu .
  4. Lovorove listove zapalite i pustite da izgore. Spaljene listove dodajte u lonac.
  5. Dodajte sve začine i pržite 1-2 minute.
  6. Skuhanu leću i krumpir dodajte u lonac i sve dobro izmiješajte.
  7. Možete poslužiti samo ili uz rižu.
Dobar tek! :-)



Izvor: puszka.pl

Nema komentara:

Objavi komentar