Sastojci (za 3 porcije):
1 šalica zelene leće
4 srednja krumpira
1 veliki luk
4 režnja češnjaka
1 dcl ulja
4 lovorova lista
1 ljuta papričica
2 žličice đumbira u prahu
2 žličice slatke paprike u prahu
2 žličice kurkume
2 žličice curry-ja
sol i papar po želji
Priprema:
- Leću skuhajte.
- Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte odvojeno od leće.
- Luk i češnjak nasjeckajte i spržite na ulju u većem loncu .
- Lovorove listove zapalite i pustite da izgore. Spaljene listove dodajte u lonac.
- Dodajte sve začine i pržite 1-2 minute.
- Skuhanu leću i krumpir dodajte u lonac i sve dobro izmiješajte.
- Možete poslužiti samo ili uz rižu.
Izvor: puszka.pl
Nema komentara:
Objavi komentar