subota, 7. svibnja 2016.

Čokoladna torta


Sastojci (za kalup promjera 21 cm):

za donji dio:
1 šalica badema namaknih preko noći
3/4 šalica datulja
1/3 šalice kakaa u prahu
prstohvat soli
1/4 šalice vode

za kremu:
1 i 1/2 šalice indijskih orašcica namakanih preko noći
1 i 1/2 šalice datulja
1 šalica vode
1/4 šalice rastopljenog kokosovog ulja
1/3 šalice kakaa u prahu
1/4 žličice soli
korica od 1 naranče

za preljev:
100 g rastopljenog kokosovog ulja
3 vrhom pune žlice kakaa u prahu
3 žlice biljnog mlijeka (ili vode)
3 žlice sirupa od agave

Priprema:

  1. Sve sastojke za donji dio stavite u blender. Kad smjesa postane ljeplijva prebacite je na dno kalupa za torte i izravnajte rukom.
  2. U blender stavite sve sastojke za kremu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu stavite u kalup za torte. 
  3. Tortu stavite u hladnjak na cca. 6 sati da se stvrdne.
  4. Sastojke za preljev dobro izmiješajte u vodenoj kupki dok ne poprime strukturu rastopljene čokolade. Prelijte vrh torte.
  5. Tortu ukrasite po vlastitom ukusu. Čuvajte je u hladnjaku.
Dobar tek! :-)


Bazirano na: The Vegan Monster (One Green Planet)

Nema komentara:

Objavi komentar