utorak, 3. svibnja 2016.

Marokanska harira


Sastojci (za 5 porcija):

1 šalica suhog slanutka
1 šalica suhe zelene leće
2 velike mrkve
2 stabljike celera
1 srednji luk
2 šalice guste pasirane rajčice
1/2 šalice prosa (ili kuskusa)
1 štapić cimeta
2 žličice mljevenog rimskog kumina
1/2 žličice đumbira u prahu
1 žličica kurkume
1 žličica mljevenog korijandera
1/2 žličice muskatnog oraščića
1/2 žličice ljute paprike u prahu
sok od 1/2 limuna
sol i papar po želji
peršin

Priprema:
  1. Slanutak namočite preko noći. Stavite ga u lonac, zalijte vodom i kuhajte dok ne postane mekan.
  2. U drugom loncu spržite nasjeckani luk, mrkvu i stabljike celera.
  3. Dodajte sve začine, osim soli te 2 litre vode i kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša.Dodajte zelenu leću i nastavite kuhati dok ne postane mekana.
    Nakon cca. pola sata kuhanja dodajte proso.
  4. Dodajte skuhani slanutak, pasiranu rajčicu i sol. Ugasite vatru i pustite da odstoji nekoliko minuta. Dodajte sok od limuna i nasjeckani peršin.

Dobar tek! :-)


Izvor: Weganon 

Nema komentara:

Objavi komentar