Sastojci:
2 limenke bijelog graha
6 žlica soja ljuskica
2-3 luka
1 režanj češnjaka
3 klinčića
3 bobice smreke
1 lovorov list
1/2 žličice slatke dimljene paprike
3 žlice ulja
sol i papar po želji
Priprema:
- Soja ljuskice zalijte vrelom vodom, pustite tako 5 minuta te ih iscijedite da izađe višak vode.
- Luk i češnjak sitno nasjeckajte te ih spržite na ulju zajedno s klinčićem, bobicama smreke i lovorovim listom.
- Kada luk postane "stakleni" izvadite začine i dodajte soja ljuskice i dimljenu papriku te pržite dok sve ne poprimi zlatnu boju i dok ljuskice ne postanu hrskave.
- Grah stavite u blender i izmiksajte ga u glatku smjesu.
- U grah stavite sprženi luk i ljuskice, dodajte sol i papar te sve dobro izmiješajte.
Dobar tek! :-)
Izvor: erVegan
Nema komentara:
Objavi komentar