utorak, 10. svibnja 2016.

Pečene sarme od kelja


Sastojci (za cca. 12 komada):

za sarme:
1 veliki kelj
1/2 šalice riže
1/2 šalice prosene kaše
1/2 šalice zelene leće
150 g sušenih rajčica
500 g šampinjona
1 žličica origano
1 žličica majčine dušice
1 žličica curryja
peršin
sol i papar po želji

za umak:
2 limenke nasjeckanih rajčica
1-2 žlice balzamičnog octa
1 žličica dimljene paprike
1 žlica sirupa od agave
sol i papar po želji
 

Priprema:
  1. S kelja odvojite nekoliko listova. Operite ih i stavite u vrelu i slanu vodu. Kuhajte 10-15 minuta, izvadite iz vode i pustite da se ohlade.
  2. Skuhajte proso u jednoj šalici vode i pustite da se ohladi.
  3. Skuhajte rižu u jednoj šalici vode i pustite da se ohladi.
  4. Skuhajte zelenu leću, iscijedite je i pustite da se ohladi.
  5. Nasjeckajte šampinjone i spržite ih na ulju.
  6. Sušene rajčice namočite u vreloj vodi 10 minuta i iscijedite.
  7. Leću, šampinjone i rajčice blenderom izmiksajte u smjesu. Dodajte sve začine, proso, rižu i nasjeckani peršin te sve dobro izmiješajte.
  8. Smjesu stavite u listove kelja te formirajte sarme.
  9. Sve sastojke za umak stavite u lonac i kuhajte dok se umak malo ne zgusne.
  10. Sarme stavite u posudu, prelijte umakom i pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
  11. Poslužite s pire krumpirom ili s kruhom.

Dobar tek! :-)





Izvor: Weganon 

Nema komentara:

Objavi komentar