petak, 20. svibnja 2016.

Chana masala


Sastojci (za 2 porcije):

240 g slanutka (1 limenka)
500 g pasirane rajčice
1 srednji luk
3 režnja češnjaka
2 cm svježeg đumbira
1/2 zelene paprike
ca. 50 g nasjeckanog kelja
2 žlice soka od limuna
2 žlice javorovog sirupa
1 žličica kurkume
1/2 žličice ljute paprike u prahu
1 žličica garam masale
1 žličica kumina
3/4 žlice ulja
sol i papar po želji
svježi korijander

Priprema:
  1. Luk nasjeckajte i spržite ga na ulju u većem loncu.
  2. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i đumbir te kratko pržite.
  3. Dodajte zelenu papriku narezanu na male komadiće i pržite cca. 2-3 minute.
  4. Dodajte zrna kumina i pržite jednu minutu.
  5. Dodajte pasiranu rajčicu, sve začine.i kelj i kuhajte 10 minuta.
  6. Iscijedite slanutak i dodajte ga u lonac. Po potrebi dodajte malo vode. Kuhajte sljedećih 10-15 minuta.
  7. Na kraju dodajte javorov sirup, sok od limuna i svježi korijander.
  8. Poslužite s rižom ili kruhom.

Dobar tek! :-)




Izvor: Jedz rośliny

Nema komentara:

Objavi komentar