Sastojci (za 2 porcije):
240 g slanutka (1 limenka)
500 g pasirane rajčice
1 srednji luk
3 režnja češnjaka
2 cm svježeg đumbira
1/2 zelene paprike
ca. 50 g nasjeckanog kelja
2 žlice soka od limuna
2 žlice javorovog sirupa
1 žličica kurkume
1/2 žličice ljute paprike u prahu
1 žličica garam masale
1 žličica kumina
3/4 žlice ulja
sol i papar po želji
svježi korijander
Priprema:
- Luk nasjeckajte i spržite ga na ulju u većem loncu.
- Dodajte sitno nasjeckani češnjak i đumbir te kratko pržite.
- Dodajte zelenu papriku narezanu na male komadiće i pržite cca. 2-3 minute.
- Dodajte zrna kumina i pržite jednu minutu.
- Dodajte pasiranu rajčicu, sve začine.i kelj i kuhajte 10 minuta.
- Iscijedite slanutak i dodajte ga u lonac. Po potrebi dodajte malo vode. Kuhajte sljedećih 10-15 minuta.
- Na kraju dodajte javorov sirup, sok od limuna i svježi korijander.
- Poslužite s rižom ili kruhom.
Dobar tek! :-)
Izvor: Jedz rośliny
Nema komentara:
Objavi komentar