Sastojci (za 7-8 košarica):
za košarice:
6 žlica rastopljenog kokosovog ulja
3 žlice sirupa od agave
3 žlice kakaa u prahu
prstohvat cimeta
malo soli (manje od prstohvata)
za kremu:
1 šalica indijskih oraščića namakanih preko noći
sok od 1/2 limuna (ili 1 limete)
5 žlica sirupa od agave
1 žlica kakaa u prahu
2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
1 žličica arome od vanilije
2 žlice vode
Priprema:
- Sve sastojke za košarice stavite u posudu i jako dobro ih izmiješajte. Stavite sa strane da se čokolada malo zgusne.
- Sve sastojke za kremu stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu te je stavite u hladnjak da se malo stvrdne.
- Stavite u silikonski kalup za muffine cca. jednu žlicu čokolade i razmažite je po stjenkama. Kalupe stavite u zamrzivač na 10 minuta.
- Izvadite kalupe, pustite ih 5 minuta sa strane te košarice polako odvojite od silikonskih kalupa.
- U špricu za slastice stavite kremu i stisnite je u čokoladne košarice.
- Kremu možete ukrasiti nasjeckanim orašastim plodovima po želji.
- Košarice čuvajte u hladnjaku.
Izvor: Natura na talerzu
Nema komentara:
Objavi komentar