četvrtak, 14. travnja 2016.

Čokoladni mousse


Sastojci:

125 ml aquafabe (vode iz limenke slanutka)
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice šećera u prahu
prstohvat soli

Priprema:
  1. Čokoladu rastopite u vodenoj kupki. Stavite sa strane da se ohladi, ali ne i stvrdne.
  2. Aquafabu stavite u veću posudu i miksajte s metlicama za mlaćenje dok ne dobijete gustu pjenu. To je najbolje raditi s mikserom jer ručno puno duže traje.
  3. U aquafabu postepeno dodavajte šećer u prahu i sol. Nastavite miksati dok pjena ne postane gusta i sjajna.
  4. Polako i delikatno umiješajte čokoladu. Nemojte miješati s mikserom nego sa žlicom ili špatulom.
  5. Mus stavite u posudice te u hladnjak da se sgusne (na cca. 3 sata).

Dobar tek! :-)



Izvor: Mouthwatering Vegan Recipes

Nema komentara:

Objavi komentar