Sastojci:
125 ml aquafabe (vode iz limenke slanutka)
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice šećera u prahu
prstohvat soli
Priprema:
- Čokoladu rastopite u vodenoj kupki. Stavite sa strane da se ohladi, ali ne i stvrdne.
- Aquafabu stavite u veću posudu i miksajte s metlicama za mlaćenje dok ne dobijete gustu pjenu. To je najbolje raditi s mikserom jer ručno puno duže traje.
- U aquafabu postepeno dodavajte šećer u prahu i sol. Nastavite miksati dok pjena ne postane gusta i sjajna.
- Polako i delikatno umiješajte čokoladu. Nemojte miješati s mikserom nego sa žlicom ili špatulom.
- Mus stavite u posudice te u hladnjak da se sgusne (na cca. 3 sata).
Dobar tek! :-)
Izvor: Mouthwatering Vegan Recipes
Nema komentara:
Objavi komentar