utorak, 12. travnja 2016.

Hummus


Sastojci:

2 limenke slanutka
3-4 žlice domaće paste tahini
1-2 režnja češnjaka
sok od 1/2 limuna
2/3 žličice mljevenog rimskog kumina
3 žlice maslinovog ulja
sol po
želji

Priprema: 

Domaća pasta tahini
  1. Sjemenke sezama spržite na suhoj tavi na laganoj vatri povremeno miješajući, dok ne poprimu zlatnu boju.
  2. Pričekajte da se sjemenke ohlade te ih sameljite u mlincu za kavu.
  3. Dodajte maslinovo ulje. 
  4. Tahini možete čuvati u teglici u hladnjaku cca. mjesec dana.

Hummus
  1. Iscijedite slanutak, ali zadržite vodu.
  2. Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte u glatku smjesu. Ukoliko smjesa bude bila pregusta dodajte malo vode od slanutka.
Dobar tek! :-)



 

Nema komentara:

Objavi komentar