četvrtak, 7. travnja 2016.

Hrskavci od krumpira


Sastojci:

10 krumpira srednje veličine
1 luk
2 režnja češnjaka
cca. 2-4 vrhom pune žlice pšeničnog brasna
1/2 žličice papra
1 žličica soli
ulje

Priprema:
  1. Krumpir i luk naribajte na grubom ribežu. 
  2. Češnjak naribajte na sitnom ribežu ili sitno nasjeckajte.
  3. Dodajte sol i papar i sve dobro izmiješajte. 
  4. Dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Ako krumpir ima puno vode, dodajte malo vise brašna. 
  5. Na tavi zagrijte ulje i pržite hrskavce na umjerenoj vatri. Žlicom stavite porciju smjese na tavu i stisnite da dobije formu tankog popečka. Pržite sa obje strane dok ne dobiju boju.
  6. Poslužite s umakom od šampinjona i dimljenog tofua

Dobar  tek! :-)


Izvor: blog "Wszystko jest w głowie"

Nema komentara:

Objavi komentar