Sastojci:
10 krumpira srednje veličine
1 luk
2 režnja češnjaka
cca. 2-4 vrhom pune žlice pšeničnog brasna
1/2 žličice papra
1 žličica soli
ulje
Priprema:
- Krumpir i luk naribajte na grubom ribežu.
- Češnjak naribajte na sitnom ribežu ili sitno nasjeckajte.
- Dodajte sol i papar i sve dobro izmiješajte.
- Dodajte brašno i mijesite dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Ako krumpir ima puno vode, dodajte malo vise brašna.
- Na tavi zagrijte ulje i pržite hrskavce na umjerenoj vatri. Žlicom stavite porciju smjese na tavu i stisnite da dobije formu tankog popečka. Pržite sa obje strane dok ne dobiju boju.
- Poslužite s umakom od šampinjona i dimljenog tofua.
Dobar tek! :-)
Izvor: blog "Wszystko jest w głowie"
Nema komentara:
Objavi komentar