Sastojci:
1 šalica suhog žutog graška
5 šalica vode
1 šalica rajčica narezanih na kockice
1 srednja tikvica narezana na kockice
maslinovo ulje
1/2 žlice naribanog sviježeg đumbira
1 i 1/2 žlica rimskog kumina
1 žlica sjemenki crne gorušice
1 ljuta papričica
1 luk
1 i 1/2 žličice kurkume
1 žlica soli
Priprema:
- Izdinstajte luk na maslinovom ulju i zatim dodajte kurkumu, ljutu papričicu i žuti grašak.
- Pržite 30 sekundi na srednjoj vatri, dodajte povrće i sve zajedno pržite još jednu minutu.
- Dodajte vodu, sol, naribani đumbir i kuhajte dok se žuti grašak ne raspadne.
- Na tavi zagrijte ulje i dodajte gorušicu i kumin.
- Kada sjemenke gorušice počinju pucketati uklonite tavu s vatre i dodajte u lonac sa žutim graškom te dobro promiješajte.
Dobar tek! :-)
Bazirano na: Un gusto superiore, Un modo nuovo di mangiare e di vivere, The Bhaktivedanta Book Trust - Edizione italiana - 1994, str. 75 ("Mung dal")
Nema komentara:
Objavi komentar