Sastojci:
1/2 šalice oraha
1/2 šalice badema
1/2 šalice lešnjaka
1/2 šalice sjemenki suncokreta
1/2-1 šalice zobenih pahuljica
1 šalica datulja
2-4 žlice sirupa od agave
2 žlice kakaa u prahu
1 žlica cimeta
prstohvat soli
kakao u prahu, cimet, kokosovo brašno i zdrobljeni orašasti plodovi za uvaljati kuglice
Priprema:
- Datulje zalijte vrelom vodom, poklopite i pustite da omekšaju. Nakon sat vremena ih iscijedite, ali zadržite vodu.
- Orahe, bademe, lešnjake i sjemenke suncokreta stavite u blender i smrvite.
- Zobene pahuljice takodjer smrvite i stavite sa strane.
- Datulje stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je smjesa presuha, dodajte malo vode od namakanja.
- Dodajte datulje u orasašte plodove, dodajte kakao u prahu, cimet, prstohvat soli i sirup od agave i sve dobro izmiješajte.
- Rukom mjesite smjesu i polako dodavajte zdrobljene zobene pahuljice dok se smjesa ne prestane lijepiti za ruke.
- Smjesu stavite u hladnjak na 15 minuta. U to vrijeme pripremite sastojke za valjanje kuglica.
- Formirajte kuglice i ukrasite ih po želji.
- Kuglice možete čuvati do 7 dana u hladnjaku.
Izvor: erVegan
Nema komentara:
Objavi komentar