subota, 14. svibnja 2016.

Dahl od leće i batata / Lentils and sweet potatoes dahl


Sastojci (4-6 porcija):

1 šalica zelene leće
1 šalica crvene leće
1/2 šalice crne leće
2 velika batata
1 limenka nasjeckanih rajčica
3 žlice gustog dijela kokosovog mlijeka iz limenke
1 žlica garam masale
1 žličica curryja
1 žličica đumbira u prahu
2 lovorova lista
sol i papar po želji
4 šalice vode

Priprema:
  1. Leću operite i stavite u veći lonac.
  2. Batate ogulite, narežite ih na manje komade i dodajte u lonac.
  3. Dodajte lovorove listove i 4 šalice vode.
  4. Zakuhajte i smanjite vatru. Kuhajte na tihoj vatri 20 minuta.
  5. Nakon 20 minuta dodajte garam masalu, curry, đumbir u prahu, nasjeckane rajčice i kokosovo mlijeko. Sve dobro promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta, često mješajući da se ne zaljepi.
  6. Dodajte sol i papar po želji. 
  7. Kada svi sastojci budu bili mekani, ugasite vatru. 
  8. Poslužite sa kruhom ili rižom.
Dobar tek! :-)
____________________

Ingredients (4-6 portions):

1 cup green lentils
1 cup red lentils 
1/2 cup black lentils
2 large sweet potatoes
1 can of chopped tomatoes
3 tbsp of hard part of coconut milk (left in refrigerator overnight)
1 tbsp garam masala
1 tsp curry
1 tsp ginger
2 bay leaves
salt and pepper to taste
4 cups of water

Preparation:
  1. Wash the lentils and put them in a large pot.
  2. Peel the sweet potatoes, cut them into cubes and add to the pot.
  3. Add bay leaves and four cups of water.
  4. Bring to boil and lower the heat. Cook on low heat for cca. 20 minutes.
  5. After 20 minutes add garam masala, curry, ginger, canned tomatoes and coconut milk. Mix well and cook for a few minutes more, stirring from time to time so it doesn't burn.
  6. Add salt and pepper to taste.
  7. When all ingredients are soft, turn the heat off.
  8. Serve with bread or rice.
Dobar tek! :-)


Izvor/Source: Weganon

Nema komentara:

Objavi komentar