Sastojci (za 4 porcije):
1
mala hokkaido bundeva
1
srednja tikvica
1
veliki batat (ili 4 srednja krumpira)
1
patlidžan
2
velike crvene paprike
2
šake žutih mahuna
1
žlica garam masale
1
žlica curryja
1
žlica origana
1
žlica majčine dušice
1
žličica mljevenog kima
1
žlica mljevenog korijandera
1
limenka kokosovog mlijeka
1
mala ljuta papričica
1
žlica crnog kima (opcionalno)
2
žlice nasjeckanog peršina (opcionalno)
sol i papar po želji
Priprema:
- Bundevu, tikvicu, patlidžan, batat i papriku narežite na veće komade te ih spržite na suhoj tavi dok ne dobiju zlatnu boju.
- U veliki lonac stavite papriku i mahune. Dodajte malo vode i kuhajte na tihoj vatri cca. 10-15 minuta.
- Dodajte ostalo povrće i sve začine.
- Kuhajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša.
- Na kraju dodajte kokosovo mlijeko, peršin i promiješajte.
Dobar tek! :-)
Nema komentara:
Objavi komentar