Sastojci:
150 ml vode
iz limenke slanutka
200 g šećera
u prahu
1 žličica
krumpirovog škroba (može se zamijeniti s kukuruznim ili pšeničnim brašnom)
1 žličica
jabučnog octa
pola žličice
soka od cikle (opcionalno)
žličica
kakaa u prahu (opcionalno)
Priprema:
- Vodu iz limenke slanutka ohladite u hladnjaku (cca. 1-2 sata).
- Zagrijte pećnicu na 120ºC.
- Vodu od slanutka stavite u veću posudu i miksajte sa metlicama za mlaćenje dok ne dobijete gustu pjenu. To je najbolje raditi mikserom jer ručno puno duže traje.
- Postepeno dodavajte šećer u prahu i nastavite miksati dok pjena ne postane gusta i sjajna.
- Dodajte krumpirov škrob ili brašno i ocat i još jednom izmiksajte.
- Pladanj pokrijte papirom za pečenje. Žlicom formirajte puslice. Između puslica napravite malo veći razmak jer će se u pećnici povećati njihov omjer.
- Pecite 30 minuta na 120ºC, nakon čega smanjite temperaturu na 100ºC i pecite slijedećih 50-60 minuta.
- Nemojte ih prebrzo vaditi. Otvorite malo vrata pećnice i pričekajte da se polako ohlade.
- Ukoliko želite napraviti puslice u tri boje, smjesu podijelite na 3. Jednoj dodajte sok od cikle, a drugoj kakao u prahu.
Dobar tek! :-)
Sta napraviti da se ne lijepe za prste kada se jedu?
OdgovoriIzbriši