subota, 26. ožujka 2016.

Veganska majoneza




Sastojci:

1 šalica sojinog mlijeka bez šećera
1 žlica octa
1 režanj češnjaka (opcionalno)
1 i ½ žlice senfa
2 šalice ulja
sol i papar

Priprema:

  1. Mlijeko stavite u posudu. Dodajte ocat, češnjak, sol i papar i počnite miksati sa štapnim mikserom. Mlijeko bi trebalo polako mijenjati strukturu.
  2. Dodajte senf i nastavite miksati cca. 5 minuta dok mlijeko ne postane „pjenasto“.
  3. Miksajte dalje te JAKO POLAKO dodavajte ulje. Cijeli proces bi otprilike trebao trajati 10-15 minuta. Majoneza će postajati sve gušća.
  4. Okusite i po potrebi i vlastitom ukusu dodajte više senfa i/ili začina.

Dobar tek! :-)


Izvor: puszka.pl

Nema komentara:

Objavi komentar