Sastojci
(za 3-4 osobe):
1
šalica crvene leće
2
luka
3
režnja ćešnjaka
300
g šampinjona
2
mrkve
mali
komad celera
1
mali korijen peršina
1
limenka nasjeckanih rajčica
1
limenka kokosovog mlijeka
½
žličice đumbira u prahu
1
žličica cimeta u prahu
2
žličice curry
½
žličice rimskog kumina
½
žličice kurkume
1
ljuta papričica
sol
i papar po želji
ulje
Priprema:
- Luk pržite na ulju cca. 3-4 minute. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite još koju minutu.
- Dodajte nasjeckane šampinjone.
- Kada su šampinjoni skoro gotovi dodajte nasjeckani korijen peršina, celer i mrkvu i kratko pržite.
- Dodajte suhu leću. Kratko pržite miješajući da se ne zalijepi.
- Dodajte nasjeckane rajčice, sve začine te pola litre vode i kuhajte na tihoj vatri dok se leća ne počne raspadati.
- Po potrebi dodajte još malo vode.
- Dodajte kokosovo mlijeko i još kratko kuhajte.
- Poslužite s kruhom ili rižom.
Nema komentara:
Objavi komentar