srijeda, 16. ožujka 2016.

Curry od crvene leće i šampinjona



Sastojci (za 3-4 osobe):

1 šalica crvene leće
2 luka
3 režnja ćešnjaka
300 g šampinjona
2 mrkve
mali komad celera
1 mali korijen peršina
1 limenka nasjeckanih rajčica
1 limenka kokosovog mlijeka
½ žličice đumbira u prahu
1 žličica cimeta u prahu
2 žličice curry
½ žličice rimskog kumina
½ žličice kurkume
1 ljuta papričica
sol i papar po želji
ulje

Priprema:
  1. Luk pržite na ulju cca. 3-4 minute. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite još koju minutu.
  2. Dodajte nasjeckane šampinjone.
  3. Kada su šampinjoni skoro gotovi dodajte nasjeckani korijen peršina, celer i mrkvu i kratko pržite.
  4. Dodajte suhu leću. Kratko pržite miješajući da se ne zalijepi.
  5. Dodajte nasjeckane rajčice, sve začine te pola litre vode i kuhajte na tihoj vatri dok se leća ne počne raspadati.
  6. Po potrebi dodajte još malo vode.
  7. Dodajte kokosovo mlijeko i još kratko kuhajte.
  8. Poslužite s kruhom ili rižom.

Dobar tek! :-)



Izvor: Vegenerat Biegowy

Nema komentara:

Objavi komentar