utorak, 1. ožujka 2016.

Prosena kaša s dimljenim tofuom, avokadom i rajčicama



Proso je jedna od najzdravijih žitarica. Prosena kaša je laka za probaviti, ne sadrži gluten i puna je hranjivih tvari. Ako želite imati lijepu kožu, kosu i snažne nokte, dodajte proso u svoju svakodnevnu prehranu. Proso se također nekad koristilo kod bolesti dišnog sustava jer odlično čisti organizam od sluza.
Više informacija o toj divnoj žitarici možete pronaći ovdje.

Evo jedan odličan i jednostavan recept za zdrav, hranjiv i ukusan doručak.
 


Sastojci (za cca. 3 porcije):

1 šalica suhe prosene kaše
1 avokado
100 g dimljenog tofua
1 velika rajčica (ili 2 manje)
poriluk (cca. 10 cm)
maslinovo ulje
1-2 žlice soka od limuna
sol i papar po želji

Priprema:
  1. Kašu stavite u lonac. U drugom loncu zakuhajte vodu te zalijte kašu sa 2 šalice vrele vode. Dodajte sol. Kod kuhanja nekih vrsta prosa na površini vode stvara se pijena koju je dobro pokupiti sa žlicom nakon par minuta kuhanja. Poklopite lonac te kuhajte kašu na tihoj vatri dok ne upije cijelu vodu (cca. 10 minuta).
  2. Avokado, tofu i rajčicu narežite na male komadiće i stavite u veću posudu. Avokado ne smije biti premekan niti pretvrd.
  3. Narežite poriluk i spržite ga na maslinovom ulju. Dodajte poriluk do ostalih sastojaka, dodajte sol, papar i sok od limuna. Izmiješajte sve sastojke.
  4. Na kraju dodajte skuhanu kašu i još jednom sve dobro izmiješajte.
Dobar tek! :-)


Izvor: VeganArt

Nema komentara:

Objavi komentar