Proso je jedna od najzdravijih žitarica. Prosena kaša je
laka za probaviti, ne sadrži gluten i puna je hranjivih tvari. Ako želite imati
lijepu kožu, kosu i snažne nokte, dodajte proso u svoju svakodnevnu prehranu. Proso
se također nekad koristilo kod bolesti dišnog sustava jer odlično čisti
organizam od sluza.
Više informacija o toj divnoj žitarici možete pronaći ovdje.
Evo jedan odličan i jednostavan recept za zdrav, hranjiv
i ukusan doručak.
Sastojci (za cca. 3 porcije):
1 šalica suhe
prosene kaše
1 avokado
100 g dimljenog
tofua
1 velika rajčica
(ili 2 manje)
poriluk (cca. 10 cm)
maslinovo ulje
1-2 žlice soka od
limuna
sol i papar po želji
Priprema:
- Kašu stavite u lonac. U drugom loncu zakuhajte vodu te zalijte kašu sa 2 šalice vrele vode. Dodajte sol. Kod kuhanja nekih vrsta prosa na površini vode stvara se pijena koju je dobro pokupiti sa žlicom nakon par minuta kuhanja. Poklopite lonac te kuhajte kašu na tihoj vatri dok ne upije cijelu vodu (cca. 10 minuta).
- Avokado, tofu i rajčicu narežite na male komadiće i stavite u veću posudu. Avokado ne smije biti premekan niti pretvrd.
- Narežite poriluk i spržite ga na maslinovom ulju. Dodajte poriluk do ostalih sastojaka, dodajte sol, papar i sok od limuna. Izmiješajte sve sastojke.
- Na kraju dodajte skuhanu kašu i još jednom sve dobro izmiješajte.
Dobar tek! :-)
Izvor: VeganArt
Nema komentara:
Objavi komentar