Sastojci (za kalup promjera 22 cm):
Donji dio:
300 g badema
30 g kakaa u prahu
¼ žličice sitne soli
15 datulja bez koštica
1 žličica arome od vanilije
1 žlica tekućeg kokosovog ulja
30 g kakaa u prahu
¼ žličice sitne soli
15 datulja bez koštica
1 žličica arome od vanilije
1 žlica tekućeg kokosovog ulja
Krema:
330 g indijskih oraščića, namakanih 8-12 sati
150 ml biljnog mlijeka
200 ml tekućeg kokosovog ulja
130 ml sirupa od agave
sok od 1 limuna
2 žlice arome od vanilije
¼ žličice sitne soli
250 g odleđenih borovnica
330 g indijskih oraščića, namakanih 8-12 sati
150 ml biljnog mlijeka
200 ml tekućeg kokosovog ulja
130 ml sirupa od agave
sok od 1 limuna
2 žlice arome od vanilije
¼ žličice sitne soli
250 g odleđenih borovnica
Priprema:
- Na dno kalupa za torte stavite prijanjujuću foliju ili papir za pečenje.
- Datulje zalijte vrelom vodom i ostavite ih cca. pola sata da omekšaju.
- Sve sastojke za donji dio stavite u blender i dobro izmiksajte. Smjesu stavite na dno kalupa, pritisnite rukom i izravnajte. Stavite u hladnjak.
- Indijske oraščiće, mlijeko, rastopljeno kokosovo ulje, sirup od agave, sok od limuna i sol stavite u blender i izmiksajte u glatku smjesu.
- Potpuno odleđene borovnice dodajte u blender i još jednom izmiksajte. Borovnice ne smiju biti hladne jer će vam inače stvrdnuti kokosovo ulje.
- Smjesu dodajte u kalup i ostavite preko noći u hladnjaku.
- Ukrasite jagodama i listićima badema (ili po vlastitom ukusu).
- Tortu držite u hladnjaku između posluživanja.
Dobar tek! :-)
Nema komentara:
Objavi komentar