nedjelja, 20. ožujka 2016.

Torta od borovnica



  
Sastojci (za kalup promjera 22 cm):

Donji dio:
300 g badema
30 g kakaa u prahu
¼ žličice sitne soli
15 datulja bez koštica
1 žličica arome od vanilije
1 žlica tekućeg kokosovog ulja

Krema:
330 g indijskih oraščića, namakanih 8-12 sati
150 ml biljnog mlijeka
200 ml tekućeg kokosovog ulja
130 ml sirupa od agave
sok od 1 limuna
2 žlice arome od vanilije
¼ žličice sitne soli
250 g odleđenih borovnica

Priprema:

  1. Na dno kalupa za torte stavite prijanjujuću foliju ili papir za pečenje.
  2. Datulje zalijte vrelom vodom i ostavite ih cca. pola sata da omekšaju.
  3. Sve sastojke za donji dio stavite u blender i dobro izmiksajte. Smjesu stavite na dno kalupa, pritisnite rukom i izravnajte. Stavite u hladnjak.
  4. Indijske oraščiće, mlijeko, rastopljeno kokosovo ulje, sirup od agave, sok od limuna i sol stavite u blender i izmiksajte u glatku smjesu.
  5. Potpuno odleđene borovnice dodajte u blender i još jednom izmiksajte. Borovnice ne smiju biti hladne jer će vam inače stvrdnuti kokosovo ulje.
  6. Smjesu dodajte u kalup i ostavite preko noći u hladnjaku.
  7. Ukrasite jagodama i listićima badema (ili po vlastitom ukusu).
  8. Tortu držite u hladnjaku između posluživanja.

Dobar tek! :-)


Izvor: VeganArt

Nema komentara:

Objavi komentar