Sastojci (za
4 porcije):
3 limenke slanutka
1 tikvica
1 crvena paprika
1 luk
1 limenka narezanih pelata
2 žlice sitno naribanog sviježeg đumbira
2 žlice sitno naribanog ili nasjeckanog češnjaka
1 žličica kurkume
1 žličica korijandera u prahu
1 žličica cimeta
1 žličica rimskog kumina
1 žličica papra
1 žličica soli
maslinovo ulje
pola šalice nasjeckanog sviježeg korijandera ili peršina
(opcionalno)
Priprema:
- Luk narežite na komadiće i spržite ga na maslinovom ulju.
- Dodajte češnjak i sviježi đumbir te pržite još koju minutu. Smanjite vatru i dodajte sve začine.
- Dodajte tikvicu i papriku narezane na komade. Dodajte malo vode i poklopite. Kuhajte dok povrće ne postane mekano. Po potrebi dodajte još malo vode. Povremeno promiješajte.
- Dodajte pelate i iscijeđeni slanutak. Pustite lonac na vatri dok slanutak ne zakuha.
- Ugasite vatru, dodajte sviježi korijander ili peršin i dobro promiješajte.
- Poslužite s rižom (za pravi indijski ugođaj odaberite rižu Basmati).
Dobar tek!
:-)
Izvor: puszka.pl (uz sitne promjene)
Nema komentara:
Objavi komentar