nedjelja, 20. ožujka 2016.

Popečci od mrkve




Sastojci (za cca. 10 komada):

300 g mrkve
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica sjemenki suncokreta
2 režnja češnjaka
cca. ½ žličice soli
100 ml pšeničnog brašna (ili 100 ml rižinog brašna za „gluten free“ verziju)
100 ml krušnih mrvica (ili 100 ml napuhanih sjemenki amaranta za „GF“ verziju)
ulje

Priprema:

  1. Mrkvu i češnjak naribajte na sitnom ribežu.
  2. Dodajte peršin, sjemenke suncokreta, sol i dobro promiješajte.
  3. Dodajte brašno i krušne mrvice (u „GF“ verziji rižino brašno i amarant), zatim dobro izmiješajte rukom da dobijete lijepljivu smjesu poput tjesta.
  4. Formirajte male popečke promjera cca. 6 cm i 1 cm visine. Ako su deblji može se desiti da ostanu sirovi iznutra. Po želji možete ih uvaljati u krušne mrvice.
  5. Pržite na ulju na umjerenoj vatri dok ne poprime zlatnu boju.
  6. Poslužite s umakom od rajčica i restanim krumpirom.

Dobar tek! :-)

 


Izvor: puszka.pl 

3 komentara:

  1. Zakon!Ja samdo sad radila s tikvicama ali sam u smjesu dodavala jaja. Prelazim na vegansku prehranu jer sam izbacila miječne proizvode. Ugl, peršinje ovdje opcionalan ili nužan? Mogu staviti nascjeckani poriluk umjesto njega?
    P.s. pratim te stalno ali nikad ne komentiram, trebam se odlijeniti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da pratis blog :) U receptima za popecke jaja mozes lako zamijeniti sa sameljenom zobi ili lanom. Persin je ovdje opcionalan, slobodno izbaci. Nisam probala s porilukom, ali vjerujem da ce isto biti dobro :-)

      Izbriši
    2. Ajme super, hvala. Jesi ikad probala raditi sa onom "slinom" od lana koju ispusti nakon pola dana namakanja u toploj vodi? Navodno je to dobra vezivna smjesa umjesto jaja. :)

      Izbriši