nedjelja, 6. ožujka 2016.

Namaz od zelene leće, šampinjona i sjemenki suncokreta




Sastojci:

500 g šampinjona
1 šalica zelene leće
1 šalica sjemenki suncokreta
½ žličice dimljene slatke paprike u prahu
½ žličice mljevenog rimskog kumina
2 žličice mažurana
1 nasjeckani režanj češnjaka
¼ žličice muškatnog oraščića
sol i papar po želji

Priprema:
  1. Leću kuhajte dok ne postane mekana, zatim iscijedite i prelijte hladnom vodom.
  2. Šampinjone narežite na komadiće i spržite na tavi bez ulja.
  3. U blenderu smrvite sjemenke suncokreta u prah i stavite u veću posudu.
  4. Leću i gljive stavite u blender i izmiksajte u glatku smjesu te dodajte u posudu sa suncokretom.
  5. Dodajte češnjak i sve začine te sve zajedno jako dobro promiješajte. Ukoliko je smjesa presuha za Vaš ukus dodajte par žlica maslinovog ulja ili malo vode.
  6. Namaz možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana, a višak zaledite.
Dobar tek! :-)


Izvor: Weganon

Nema komentara:

Objavi komentar