Sastojci:
500 g šampinjona
1 šalica zelene
leće
1 šalica sjemenki
suncokreta
½ žličice
dimljene slatke paprike u prahu
½ žličice mljevenog
rimskog kumina
2 žličice mažurana
1 nasjeckani režanj
češnjaka
¼ žličice muškatnog
oraščića
sol i papar po želji
Priprema:
- Leću kuhajte dok ne postane mekana, zatim iscijedite i prelijte hladnom vodom.
- Šampinjone narežite na komadiće i spržite na tavi bez ulja.
- U blenderu smrvite sjemenke suncokreta u prah i stavite u veću posudu.
- Leću i gljive stavite u blender i izmiksajte u glatku smjesu te dodajte u posudu sa suncokretom.
- Dodajte češnjak i sve začine te sve zajedno jako dobro promiješajte. Ukoliko je smjesa presuha za Vaš ukus dodajte par žlica maslinovog ulja ili malo vode.
- Namaz možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana, a višak zaledite.
Izvor: Weganon
Nema komentara:
Objavi komentar