utorak, 8. ožujka 2016.

„Oreo” torta



Sastojci:

220 gr „Oreo“ keksa
1 šalica prosene kaše
3 šalice biljnog mlijeka
5 žlica sirupa od agave (ili drugog sladila)
sok od 1 limuna
1 žlica kakaa u prahu
3 žlice grožđica
3 žlice oraha
3 žlice badema
1 žlica kokosovog ulja

Priprema:

  1. Prosenu kašu kuhajte u biljnom mlijeku zajedno sa sirupom od agave.
  2. Odvojite crni i bijeli dio „Oreo” keksa svaki na svoju stranu.
  3. Skuhanoj kaši dodajte sok od limuna i bijeli dio keksa. Izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Polovicu crnih dijelova keksa, orahe, bademe, grožđice i kokosovo ulje izmiksajte u blenderu te stavite na dno kalupa za torte (21 cm). Izravnajte i pritisnite rukom.
  5. U kalup dodajte prosenu smjesu i izravnajte. Na vrh smjese stavite malo kakaa u prahu.
  6. Drugu polovicu crnih dijelova keksa smrvite u prah i stavite na vrh torte.
  7. Hladite minimalno 2 sata u hladnjaku.

Dobar tek! :-)


Izvor: Veganbanda

Nema komentara:

Objavi komentar