Sastojci:
220
gr „Oreo“ keksa
1
šalica prosene kaše
3
šalice biljnog mlijeka
5
žlica sirupa od agave (ili drugog sladila)
sok
od 1 limuna
1
žlica kakaa u prahu
3
žlice grožđica
3
žlice oraha
3
žlice badema
1
žlica kokosovog ulja
Priprema:
- Prosenu kašu kuhajte u biljnom mlijeku zajedno sa sirupom od agave.
- Odvojite crni i bijeli dio „Oreo” keksa svaki na svoju stranu.
- Skuhanoj kaši dodajte sok od limuna i bijeli dio keksa. Izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu.
- Polovicu crnih dijelova keksa, orahe, bademe, grožđice i kokosovo ulje izmiksajte u blenderu te stavite na dno kalupa za torte (21 cm). Izravnajte i pritisnite rukom.
- U kalup dodajte prosenu smjesu i izravnajte. Na vrh smjese stavite malo kakaa u prahu.
- Drugu polovicu crnih dijelova keksa smrvite u prah i stavite na vrh torte.
- Hladite minimalno 2 sata u hladnjaku.
Dobar tek! :-)
Izvor: Veganbanda
Nema komentara:
Objavi komentar