utorak, 15. ožujka 2016.

Pečene prokulice sa sušenim rajčicama i umakom od „sira“



Sastojci (za 2 osobe):

700 g prokulica
cca. pola teglice sušenih rajčica
½ žličice slatke paprike u prahu
½ žličice ljute paprike u prahu
maslinovo ulje
sol i papar po želji
umak od „sira“ iz ovog recepta

Priprema:
  1. Prokulice očistite i narežite na pola.
  2. Sušene rajčice narežite na komadiće.
  3. Sastojke stavite u veću posudu, dodajte maslinovo ulje i začine te dobro izmiješajte da prokulice budu ravnomjerno pokrivene začinima.
  4. Pećnicu ugrijte na 180ºC. Prokulice pecite cca. 40-50 minuta. Cca. pola vremena pečenja pokrijte prokulice aluminijskom folijom da ne izgore.
  5. Kada prokulice budu bile skoro gotove, cca. 15 minuta pred kraj pećenja, prelijte ih umakom.

Dobar tek! :-)


Izvor: VeganArt/Lebiodka Pospolita

Nema komentara:

Objavi komentar