ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

Cvjetača i krumpir u umaku od vrhnja



Sastojci:

1 cvjetača srednje veličine
4 krumpira srednje veličine, oguljena i narezana na kockice
1 luk
4 žlice bilnog ulja
2 žličice rimskog kumina
1 zdrobljena ljuta papričica
2 žličice mljevenog korijandera
1 žličica kurkume
1 ½ žličica soli
¾ žličice garam masale
200 ml biljnog vrhnja

Priprema:
  1. Cvjetaču očistite i narežite na srednje komade. Krumpir ogulite i narežite na kockice.
  2. Narežite luk. Spržite ga na umjerenoj vatri u velikom loncu.
  3. Dodajte rimski kumin i ljutu papričicu pa pržite dok rimski kumin ne poprimi zlatnosmeđu boju. Dodajte mljevene začine (osim garam masale) te pržite još nekoliko sekundi.
  4. Umiješajte kockice krumpira. Miješajući pržite krumpire cca. 2 minute.
  5. Dodajte cvjetaču i pržite miješajući još cca. 2 minute. Dodajte malo vode i poklopite lonac. Kuhajte na umjerenoj vatri 10 do 15 minuta i povremeno potresite posudu i po potrebi dodajte još malo vode. Povrće mora biti mekano, ali ne raskuhano.
  6. Ugasite vatru, umiješajte vrhnje, garam masalu i sol i dobro promiješajte.
  7. Poslužite s rižom.
Dobar tek! :-)


Izvor: Vedska vegetarijanska kuharica, Adirađa dasa, Izdavač hrvatskog izdanja ISKCON SVVZ – Hrvatske,1998. U originalnom receptu umjesto luka se koristi asafetida i jogurt umjesto biljnog vrhnja.

Nema komentara:

Objavi komentar