Sastojci:
1
cvjetača srednje veličine
4
krumpira srednje veličine, oguljena i narezana na kockice
1
luk
4
žlice bilnog ulja
2
žličice rimskog kumina
1
zdrobljena ljuta papričica
2
žličice mljevenog korijandera
1
žličica kurkume
1
½ žličica soli
¾
žličice garam masale
200
ml biljnog vrhnja
Priprema:
- Cvjetaču očistite i narežite na srednje komade. Krumpir ogulite i narežite na kockice.
- Narežite luk. Spržite ga na umjerenoj vatri u velikom loncu.
- Dodajte rimski kumin i ljutu papričicu pa pržite dok rimski kumin ne poprimi zlatnosmeđu boju. Dodajte mljevene začine (osim garam masale) te pržite još nekoliko sekundi.
- Umiješajte kockice krumpira. Miješajući pržite krumpire cca. 2 minute.
- Dodajte cvjetaču i pržite miješajući još cca. 2 minute. Dodajte malo vode i poklopite lonac. Kuhajte na umjerenoj vatri 10 do 15 minuta i povremeno potresite posudu i po potrebi dodajte još malo vode. Povrće mora biti mekano, ali ne raskuhano.
- Ugasite vatru, umiješajte vrhnje, garam masalu i sol i dobro promiješajte.
- Poslužite s rižom.
Izvor: Vedska vegetarijanska kuharica, Adirađa
dasa, Izdavač hrvatskog izdanja ISKCON SVVZ – Hrvatske,1998. U originalnom
receptu umjesto luka se koristi asafetida i jogurt umjesto biljnog vrhnja.
Nema komentara:
Objavi komentar