subota, 12. ožujka 2016.

Umak od "sira"


Sastojci:


3 velika krumpira

1 luk

3 vrhom pune žlice delikatesnog suhog kvasca

ulje

voda

sol po želji



Priprema:

  1. Krumpir skuhajte u slanoj vodi. Na taj način kasnije nećete morati dodati previše soli u umak.
  2. Na tihoj vatri spržite luk na ulju dok ne postane "stakleni".
  3. U blender stavite vrući krumpir, sprženi luk, delikatesni kvasac, pola čaše vode i sol po potrebi. Sve dobro izmiksajte. Nemojte pokušavati miksati hladan krumpri jer će vam se na taj način samo zalijepiti blender.
  4. Ovisno o željenoj gustoći umaka, dodajte još malo vode i još jednom izmiksajte.
  5. Ako želite pojačati okus na "sir" dodajte više kvasca.
  6. Umak možete poslužiti s povrćem, soja odrescima ili ga čak i staviti na pizzu.


Dobar tek! :-)

Nema komentara:

Objavi komentar