Sastojci (za
cca. 10 hrenovki):
1 limenka
crvenog graha
2 komada
običnog tofua (svaki cca. 200 g)
1 teglica
sušenih rajčica u ulju (cca. 300 g)
3/4 šalice
rižinog brašna
2 žličice
dimljene slatke paprike u prahu
6 bobica
smreke
2 bobice
pimenta
sol i papar
po želji
1 žličica
korijandera u prahu
3 veća
režnja češnjaka
1 žličica
kima
2 žlice
mažurana
2 žlice ulja
od sušenih rajčica
Priprema:
- U blenderu dobro izmiješajte tofu, grah i sušene rajčice (bez ulja) dok smjesa ne postane glatka.
- Bobice smreke, pimenta i kima stavite u mužaru i usitnite ih u prah.
- Češnjak usitnite i zajedno s ostalim začinima te rižinim brašnom dodajte u smjesu. Dodajte također sol i papar.
- Smjesu dobro promiješajte rukom tako da svi začini i sastojci budu ravnomjerno promiješani.
- Na drvenoj dasci formirajte hrenovke, stavite ih u vrečice za pečenje i zatvorite sa vezicom na vrhovima.
- Hrenovke pecite 10 minuta u pećnici na 180ºC.
- Izvadite hrenovke iz vrećica i pokrijte krpicom da se ne osuše dok se hlade.
- Hrenovke se mogu čuvati u hladnjaku naredna 4 dana. Možete ih kasnije ugrijati na tavi.
- Poslužite sa senfom, ajvarom ili kečapom.
Dobar tek!
:-)
Izvor: Weganon
Nema komentara:
Objavi komentar