subota, 5. ožujka 2016.

Veganska kajgana




Sastojci (za 2 porcije):

200 g običnog tofua
1/2 luka
1/3 paprike
1 mala rajčica
1 žlica delikatesnog suhog kvasca
1 žličica kurkume
maslinovo ulje
sol i papar po želji
vlasac ili mladi luk
opcionalno: sol Kala Namak 

Priprema:
  1. Luk nasjeckajte i spržite na maslinovom ulju.
  2. Papriku i rajčicu narežite na male komadiće, dodajte u tavu i pržite dok ne omekšaju.
  3. Tofu zgnječite viljuškom.
  4. U tavu dodajte kurkumu, delikatesni kvasac i zgnječeni tofu te sol i papar po
    želji.
  5. Pržite još neko vrijeme dok tofu ne postane mekan i poprimi „rastopljenu” strukturu.
  6. Poslužite s vlascem ili lišćem mladog luka.
  7. Opcionalno na vrh stavite malo soli Kala Namak koja je bogata sulfurom zbog čega ima okus i miris na jaja.
Dobar tek! :-)


Izvor: VeganArt/Lebiodka Pospolita

Nema komentara:

Objavi komentar