Sastojci (za 2 porcije):
200 g običnog tofua
1/2 luka
1/3 paprike
1 mala rajčica
1 žlica delikatesnog suhog kvasca
1 žličica kurkume
maslinovo ulje
sol i papar po želji
vlasac ili mladi luk
opcionalno: sol Kala Namak
sol i papar po želji
vlasac ili mladi luk
opcionalno: sol Kala Namak
Priprema:
- Luk nasjeckajte i spržite na maslinovom ulju.
- Papriku i rajčicu narežite na male komadiće, dodajte u tavu i pržite dok ne omekšaju.
- Tofu zgnječite viljuškom.
- U tavu
dodajte kurkumu, delikatesni kvasac i zgnječeni tofu te sol i papar po
želji. - Pržite još neko vrijeme dok tofu ne postane mekan i poprimi „rastopljenu” strukturu.
- Poslužite s vlascem ili lišćem mladog luka.
- Opcionalno na vrh stavite malo soli Kala Namak koja je bogata sulfurom zbog čega ima okus i miris na jaja.
Izvor: VeganArt/Lebiodka Pospolita
Nema komentara:
Objavi komentar