ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

Torta od maka i čokolade




Sastojci (za kalup promjera 28 cm):

Donji dio:
2 čase sjemenki suncokreta
2 čase kokosovog brašna
1 žlica kakaa u prahu
2 zrele banane
sirup od agave ili javorov sirup po želji

Krema:
1 i ½ šalice mljevenog maka
¼ šalice mljevenih ili usitnjenih oraha
¼ šalice usitnjenih badema
¼ šalice grožđica
¼ šalice brusnice
naribana korica od 1 naranče
3 suhe marelice, narezane na komadiće
5 žlica sirupa od agave ili javorovog sirupa
1 žlica arome od badema
cca. 2 čaše biljnog mlijeka

200 g čokolade za kuhanje
1 limenka (400 g) kokosovog mlijeka ohlađena u hladnjaku cca. 24 sata

Ukras:
napuhane sjemenke amaranta
nasjeckani orasi
bademi
kokosovo brašno
brusnica

Priprema:

Donji dio:
  1. U blenderu smrvite sjemenke suncokreta i kokosovo brašno.
  2. Izmiksajte banane u blenderu u glatku smjesu. Dodajte kakao u prahu i sirup od agave te još jednom izmiksajte.
  3. Sjemenke suncokreta, kokosovo brašno i banane smiješajte rukama.
  4. Na dno kalupa za torte stavite prijanjujuću foliju. Smjesu stavite u kalup, pritisnite rukom, izravnajte i stavite u hladnjak

Krema:
  1. Sve sastojke (osim čokolade i kokosovog mlijeka) izmiješajte u posudi, dodajte biljno mlijeko i ostavite cca. 8 sati da mak nabubri i omekša. Ako vidite da je mak popio cijelu tekućinu, po potrebi dodajte još malo mlijeka.
  2. Čokoladu za kuhanje rastopite u vodenoj kupki zajedno s tvrdim dijelom kokosovog mlijeka (vodu iscijedite).
  3. Sve dobro izmiješajte, po potrebi možete dodati malo sirupa od agave ili drugog sladila po vlastitom izboru. Kremu izlijte u kalup na donji dio torte.
  4. Tortu ostavite u dubokom zamrzivaču 2-3 sata ili preko noći u hladnjaku.
  5. Ukrasite kao na slikama ili po vlastitom ukusu.

Dobar tek! :-)


 
Izvor: Weganon

Nema komentara:

Objavi komentar