ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

Veganske puslice




Sastojci:

150 ml vode iz limenke slanutka
200 g šećera u prahu
1 žličica krumpirovog škroba (može se zamijeniti s kukuruznim ili pšeničnim brašnom)
1 žličica jabučnog octa

pola žličice soka od cikle (opcionalno)
žličica kakaa u prahu (opcionalno)

Priprema:

  1. Vodu iz limenke slanutka ohladite u hladnjaku (cca. 1-2 sata).
  2. Zagrijte pećnicu na 120ºC.
  3. Vodu od slanutka stavite u veću posudu i miksajte sa metlicama za mlaćenje dok ne dobijete gustu pjenu. To je najbolje raditi mikserom jer ručno puno duže traje.
  4. Postepeno dodavajte šećer u prahu i nastavite miksati dok pjena ne postane gusta i sjajna. 
  5. Dodajte krumpirov škrob ili brašno i ocat i još jednom izmiksajte. 
  6. Pladanj pokrijte papirom za pečenje. Žlicom formirajte puslice. Između puslica napravite malo veći razmak jer će se u pećnici povećati njihov omjer.
  7. Pecite 30 minuta na 120ºC, nakon čega smanjite temperaturu na 100ºC i pecite slijedećih 50-60 minuta.
  8. Nemojte ih prebrzo vaditi. Otvorite malo vrata pećnice i pričekajte da se polako ohlade.
  9. Ukoliko želite napraviti puslice u tri boje, smjesu podijelite na 3. Jednoj dodajte sok od cikle, a drugoj kakao u prahu.

Dobar tek! :-)


Izvor: Wegańska galeria artystyczna

Nema komentara:

Objavi komentar