četvrtak, 24. ožujka 2016.

Povrće u umaku od kokosovog mlijeka




Sastojci (za 4 porcije):

1 mala hokkaido bundeva
1 srednja tikvica
1 veliki batat (ili 4 srednja krumpira)
1 patlidžan
2 velike crvene paprike
2 šake žutih mahuna
1 žlica garam masale
1 žlica curryja
1 žlica origana
1 žlica majčine dušice
1 žličica mljevenog kima
1 žlica mljevenog korijandera
1 limenka kokosovog mlijeka
1 mala ljuta papričica
1 žlica crnog kima (opcionalno)
2 žlice nasjeckanog peršina (opcionalno)
sol i papar po želji

Priprema:
  1. Bundevu, tikvicu, patlidžan, batat i papriku narežite na veće komade te ih spržite na suhoj tavi dok ne dobiju zlatnu boju.
  2. U veliki lonac stavite papriku i mahune. Dodajte malo vode i kuhajte na tihoj vatri cca. 10-15 minuta.
  3. Dodajte ostalo povrće i sve začine.
  4. Kuhajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša.
  5. Na kraju dodajte kokosovo mlijeko, peršin i promiješajte.

Dobar tek! :-)


Izvor: Weganon

Nema komentara:

Objavi komentar