nedjelja, 27. ožujka 2016.

Uskršni namaz od "jaja"




Sastojci:

200 g običnog tofua
1 limenka slanutka (240 g)
½ šalice suhe prosene kaše
3-4 kom. mladog luka (zeleni dio)
5 vrhom punih žlica veganske majoneze (iz tog recepta)
sol Kala Namak i papar po želji
1 žličica senfa
1 žlica nasjeckanog peršina
curry ili kurkuma za boju (cca. 1 žličica)

Priprema:

  1. Proso skuhajte u 1 šalici vode, dodajte malo soli i pričekajte da se ohladi.
  2. Slanutak operite hladnom vodom i zajedno s tofuom, prosom, majonezom i senfom miksajte štapnim mikserom (u blenderu smjesa može doći previše glatka i vodenasta).
  3. Dodajte peršin, mladi luk, kurkumu, sol Kala Namak i papar. Što više soli Kala Namak stavite, namaz će imati jači okus na jaja. Dobro izmiješajte i ohladite sat vremena u hladnjaku prije posluživanja.

Dobar tek! :-)


Izvor: Weganon

Nema komentara:

Objavi komentar