petak, 4. ožujka 2016.

Čokoladni puding




Sastojci (za 6 porcija):

1 šalica prosene kaše
2 banane
50 g čokolade za kuhanje
4 žlice kakaa u prahu
10 žlica sirupa od agave
2 žlice soka od limuna
1/2 žličice cimeta u prahu
1 žlica arome od vanilije
prstohvat soli

Priprema:
  1. Kašu operite par puta u vodi, stavite u lonac i dodajte 3-4 šalice vrele vode (ovisno o željenoj gustoći pudinga) te dodajte prstohvat soli. Kuhajte djelomično poklopljeno na tihoj vatri dok kaša na popije cijelu vodu. Ugasite vatru te pustite lonac otvoren povremeno miješajuci dok se kaša ne ohladi.
  2. Čokoladu za kuhanje rastopite u vodenoj kupki.
  3. Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte u glatku smjesu.
  4. Poslužite s komadićima oraha, čokolade ili kokosovim brašnom. U puding možete staviti komadiće voća ili grožđice po želji, a također ga možete mazati na kruh ili palačinke.
Dobar tek! :-)


 


Izvor: Ostra na słodko (uz sitne modifikacije)

Nema komentara:

Objavi komentar