četvrtak, 3. ožujka 2016.

Slanutak na indijski način





Sastojci (za 4 porcije):

3 limenke slanutka
1 tikvica
1 crvena paprika
1 luk
1 limenka narezanih pelata
2 žlice sitno naribanog sviježeg đumbira
2 žlice sitno naribanog ili nasjeckanog češnjaka
1 žličica kurkume
1 žličica korijandera u prahu
1 žličica cimeta
1 žličica rimskog kumina
1 žličica papra
1 žličica soli
maslinovo ulje
pola šalice nasjeckanog sviježeg korijandera ili peršina (opcionalno) 

Priprema:
  1. Luk narežite na komadiće i spržite ga na maslinovom ulju. 
  2. Dodajte češnjak i sviježi đumbir te pržite još koju minutu. Smanjite vatru i dodajte sve začine.
  3. Dodajte tikvicu i papriku narezane na komade. Dodajte malo vode i poklopite. Kuhajte dok povrće ne postane mekano. Po potrebi dodajte još malo vode. Povremeno promiješajte. 
  4. Dodajte pelate i iscijeđeni slanutak. Pustite lonac na vatri dok slanutak ne zakuha.
  5. Ugasite vatru, dodajte sviježi korijander ili peršin i dobro promiješajte. 
  6. Poslužite s rižom (za pravi indijski ugođaj odaberite rižu Basmati).

Dobar tek! :-)


Izvor: puszka.pl (uz sitne promjene)

Nema komentara:

Objavi komentar