petak, 11. ožujka 2016.

Umak od tikvice, crnih maslina i sojinog vrhnja



Sastojci:

2 srednje tikvice
cca. ½ šalice nasjeckanih crnih maslina
1 luk
200 ml sojinog vrhnja (ili drugog biljnog vrhnja)
½ žličice dimljene paprike u prahu
½ žličice slatke paprike u prahu
1 mala ljuta papričica
maslinovo ulje
sol i papar po želji

Priprema:
  1. Tikvicu narežite na komade i nasjeckajte masline.
  2. Narežite luk i spržite ga na maslinovom ulju.
  3. Dodajte dimljenu i slatku papriku u prahu te ljutu papričicu i kratko pržite.
  4. Dodajte tikvicu i masline. Kuhajte dok tikvica ne omekša.
  5. Na kraju umiješajte biljno vrhnje.
  6. Poslužite s tjesteninom.

Dobar tek! :-)


Izvor: VeganArt

Nema komentara:

Objavi komentar