srijeda, 2. ožujka 2016.

Veganske hrenovke




Sastojci (za cca. 10 hrenovki):

1 limenka crvenog graha
2 komada običnog tofua (svaki cca. 200 g)
1 teglica sušenih rajčica u ulju (cca. 300 g)
3/4 šalice rižinog brašna
2 žličice dimljene slatke paprike u prahu
6 bobica smreke
2 bobice pimenta
sol i papar po želji
1 žličica korijandera u prahu
3 veća režnja češnjaka
1 žličica kima
2 žlice mažurana
2 žlice ulja od sušenih rajčica

Priprema:

  1. U blenderu dobro izmiješajte tofu, grah i sušene rajčice (bez ulja) dok smjesa ne postane glatka.
  2. Bobice smreke, pimenta i kima stavite u mužaru i usitnite ih u prah.
  3. Češnjak usitnite i zajedno s ostalim začinima te rižinim brašnom dodajte u smjesu. Dodajte također sol i papar.
  4. Smjesu dobro promiješajte rukom tako da svi začini i sastojci budu ravnomjerno promiješani.
  5. Na drvenoj dasci formirajte hrenovke, stavite ih u vrečice za pečenje i zatvorite sa vezicom na vrhovima.
  6. Hrenovke pecite 10 minuta u pećnici na 180ºC.
  7. Izvadite hrenovke iz vrećica i pokrijte krpicom da se ne osuše dok se hlade.
  8. Hrenovke se mogu čuvati u hladnjaku naredna 4 dana. Možete ih kasnije ugrijati na tavi.
  9. Poslužite sa senfom, ajvarom ili kečapom.

 

Dobar tek! :-)

Izvor: Weganon

Nema komentara:

Objavi komentar