ponedjeljak, 11. travnja 2016.

Maneštra od žutog graška


Sastojci:

1 šalica suhog žutog graška
5 šalica vode
1 šalica rajčica narezanih na kockice
1 srednja tikvica narezana na kockice
maslinovo ulje
1/2 žlice naribanog sviježeg đumbira
1 i 1/2 žlica rimskog kumina
1 žlica sjemenki crne gorušice
1 ljuta papričica
1 luk
1 i 1/2 žličice kurkume
1 žlica soli

Priprema:

  1. Izdinstajte luk na maslinovom ulju i zatim dodajte kurkumu, ljutu papričicu i žuti grašak.
  2. Pržite 30 sekundi na srednjoj vatri, dodajte povrće i sve zajedno pržite još jednu minutu.
  3. Dodajte vodu, sol, naribani đumbir i kuhajte dok se žuti grašak ne raspadne.
  4. Na tavi zagrijte ulje i dodajte gorušicu i kumin. 
  5. Kada sjemenke gorušice počinju pucketati uklonite tavu s vatre i dodajte u lonac sa žutim graškom te dobro promiješajte.

Dobar tek! :-)

Bazirano na: Un gusto superiore, Un modo nuovo di mangiare e di vivere, The Bhaktivedanta Book Trust - Edizione italiana - 1994, str. 75 ("Mung dal") 

Nema komentara:

Objavi komentar