subota, 2. travnja 2016.

Chili sin carne


Sastojci (za 4-5 porcija):

2 mrkve
2 crvene paprike
mali komad celera (ili 2 štapića sviježeg celera)
1 luk
2 režnja češnjaka
3 limenke crvenog graha
1/2 limenke kukuruza
1 šalica zelene leće
1 žličica dimljene paprike u prahu
1 žlica sušenog delikatesnog kvasca
1/2 žličice rimskog kumina
1/2 žličice majčine dušice
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica origana
1 mala ljuta papričica
sol i papar po želji
2 limenke nasjeckanih rajčica
peršin po želji
500 ml pasirane rajčice razrijeđene sa 100 ml vode

zeleni umak: 1 mekani avokado, 1 režanj češnjaka, 2 žlice biljnog mlijeka bez šećera ili 1 žlica veganske majoneze, sol po želji

Priprema:
  1. Mrkvu, celer, papriku i luk narežite na kockice i pržite 10 minuta na ulju.
  2. Dodajte nasjeckan češnjak i nasjeckane rajčice i kuhajte 30 minuta. Dodajte sol po želji.
  3. U lonac dodajte sve začine i dobro promiješajte.
  4. Dodajte pasiranu rajčicu razrijeđenu s vodom i leću te nastavite kuhati sat vremena, povremeno miješajući. Po potrebi produžite vrijeme kuhanja.
  5. Cca. 5 minuta pred kraj dodajte crveni grah i kukuruz.
  6. Na kraju dodajte nasjeckani peršin te sol i papar po želji, izmiješajte.
  7. Sve sastojke za zeleni umak stavite u blender i izmiksajte.
  8. Poslužite s tortillama ili rižom.
Dobar tek! :-)

 
Izvor: Weganon

Nema komentara:

Objavi komentar