nedjelja, 10. srpnja 2016.

"Riblji" štapići / "Fish" fingers

























Sastojci (za cca. 22 štapića):

2 šalice suhog prosa
4 limenke bijelog graha
2 luka
5 listova Nori alga (15 g)
3 vrhom pune žlice delikatesnog sušenog kvasca
1 vrhom puna žlica dimljene slatke paprike
sol i papar po želji

Priprema:
  1. Proso zalijte s 4 šalice vrele vode, dodajte sol i kuhajte poklopljeno na tihoj vatri dok ne upije cijelu vodu. Pustite da se ohladi.
  2. Iscijedite grah, stavite ga u veću posudu i izmiksajte sa štapnim mikserom.
  3. Luk sitno narežite, spržite ga na ulju dok ne dobije zlatno-smeđu boju i dodajte u posudu s grahom.
  4. Listove Nori alga narežite sa škaricama na sitne komadiće i dodajte u istu posudu.
  5. Dodajte sve začine i proso i sve još jednom izmiksajte sa štapnim mikserom.
  6. Smjesu još jednom dobro izmiješajte rukom. Formirajte štapiće te ih spržite na ulju na srednjoj vatri.
Dobar tek! :-)
Ingredients (for ca. 22 fingers):

2 cups of dry millet
4 cans of white beans
2 onions
5 Nori sheets (15 g)
3 full tbsp of nutritional yeast flakes
1 full tbsp of smoked sweet paprika
salt and pepper

Preparation:
  1. Put the millet in 4 cups of boiling water, add a little salt, cover it and cook until all water is absorbed. Leave aside to cool down.
  2. Drain the beans, place them in a larger bowl and mash them with hand blender.
  3. Finely chop the onion, fry it on oil until golden brown and then add it to the beans.
  4. Use scissors to cut the Nori sheets into tiny pieces and add them into the bowl.
  5. Add all spices and millet and once again mash everything with hand blender.
  6. Mix it once more with your hand. Form the "fish" fingers and fry them on medium heat on both sides until golden brown.
Enjoy! :-)

Izvor/Source: VeganArt/Lebiodka Pospolita
Fotke/Photos: Michael Wende/Bobasy Inc.

Nema komentara:

Objavi komentar