Sastojci (za cca. 22 štapića):
2 šalice suhog prosa
4 limenke bijelog graha
2 luka
5 listova Nori alga (15 g)
3 vrhom pune žlice delikatesnog sušenog kvasca
1 vrhom puna žlica dimljene slatke paprike
sol i papar po želji
Priprema:
- Proso zalijte s 4 šalice vrele vode, dodajte sol i kuhajte poklopljeno na tihoj vatri dok ne upije cijelu vodu. Pustite da se ohladi.
- Iscijedite grah, stavite ga u veću posudu i izmiksajte sa štapnim mikserom.
- Luk sitno narežite, spržite ga na ulju dok ne dobije zlatno-smeđu boju i dodajte u posudu s grahom.
- Listove Nori alga narežite sa škaricama na sitne komadiće i dodajte u istu posudu.
- Dodajte sve začine i proso i sve još jednom izmiksajte sa štapnim mikserom.
- Smjesu još jednom dobro izmiješajte rukom. Formirajte štapiće te ih spržite na ulju na srednjoj vatri.
Ingredients (for ca. 22 fingers):
2 cups of dry millet
4 cans of white beans
2 onions
5 Nori sheets (15 g)
3 full tbsp of nutritional yeast flakes
1 full tbsp of smoked sweet paprika
salt and pepper
Preparation:
- Put the millet in 4 cups of boiling water, add a little salt, cover it and cook until all water is absorbed. Leave aside to cool down.
- Drain the beans, place them in a larger bowl and mash them with hand blender.
- Finely chop the onion, fry it on oil until golden brown and then add it to the beans.
- Use scissors to cut the Nori sheets into tiny pieces and add them into the bowl.
- Add all spices and millet and once again mash everything with hand blender.
- Mix it once more with your hand. Form the "fish" fingers and fry them on medium heat on both sides until golden brown.
Izvor/Source: VeganArt/Lebiodka Pospolita
Fotke/Photos: Michael Wende/Bobasy Inc.
Nema komentara:
Objavi komentar