četvrtak, 28. srpnja 2016.

Tofu-feta sir / Tofu-feta cheese


Sastojci:

200 g običnog tofua
1/2 šalice maslinovog ulja
1/3 šalice bijelog vinskog octa
1/2 žličice origana
1/2 žličice bosiljka
1/8 žličica ljute papričice u prahu
sol po želji
1 žličica kapara (opcionalno)

Priprema:
  1. Tofu osušite s kuhinjskim ubrusom i narežite ga na kockice.
  2. U posudi ili staklenki izmiješajte maslinovo ulje, ocat i sve začine.
  3. Dodajte tofu i kapare (opcionalno). Izmiješajte da tofu bude ravnomjerno pokriven sa začinima.
  4. Stavite staklenku u hladnjak na cca. 10-12 sati. Poslužite kao prilog ili u grčkoj salati.
Dobar tek! :-)
____________________

Ingredients:

200 g plain tofu
1/2 cup olive oil
1/3 cup white wine vinegar
1/2 tsp oregano
1/2 tsp basil
1/8 tsp chili powder
salt to taste
1 tsp of capers (optionally)

Preparation:
  1. Dry the tofu with a paper towel and cut it into cubes.
  2. In a bowl or a jar mix the olive oil, vinegar and all the spices.
  3. Add tofu and capers (optionally). Mix everything well so that tofu is equally covered with the spices.
  4. Refrigerate for ca. 10-12 hours. Serve as a side dish or on a Greek salad.

Enjoy! :-)


Izvor/Source: Wegan Nerd

Nema komentara:

Objavi komentar