Sastojci:
200 g običnog tofua
1/2 šalice maslinovog ulja
1/3 šalice bijelog vinskog octa
1/2 žličice origana
1/2 žličice bosiljka
1/8 žličica ljute papričice u prahu
sol po želji
1 žličica kapara (opcionalno)
Priprema:
- Tofu osušite s kuhinjskim ubrusom i narežite ga na kockice.
- U posudi ili staklenki izmiješajte maslinovo ulje, ocat i sve začine.
- Dodajte tofu i kapare (opcionalno). Izmiješajte da tofu bude ravnomjerno pokriven sa začinima.
- Stavite staklenku u hladnjak na cca. 10-12 sati. Poslužite kao prilog ili u grčkoj salati.
____________________
Ingredients:
200 g plain tofu
1/2 cup olive oil
1/3 cup white wine vinegar
1/2 tsp oregano
1/2 tsp basil
1/8 tsp chili powder
salt to taste
1 tsp of capers (optionally)
Preparation:
- Dry the tofu with a paper towel and cut it into cubes.
- In a bowl or a jar mix the olive oil, vinegar and all the spices.
- Add tofu and capers (optionally). Mix everything well so that tofu is equally covered with the spices.
- Refrigerate for ca. 10-12 hours. Serve as a side dish or on a Greek salad.
Enjoy! :-)
Izvor/Source: Wegan Nerd
Nema komentara:
Objavi komentar