nedjelja, 28. veljače 2016.

Desertni kolač od mrkve


Sastojci:

2 i 1/2 šalice sitno naribane mrkve (3-4 velike mrkve)
1 šalica oraha
1 šalica datulja bez koštica (namakanih u vodi preko noći)
1/2 šalice kokosovog brašna
3/4 žličice cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
prstohvat soli

1 šalica indijskih oraščića (namakanih u vodi preko noći)
1/4 šalice vode
3 žlice sirupa od agave (ili javorovog sirupa)
1 žličica arome od vanilje
sok od pola limuna
prstohvat soli
1/3 šalice rastopljenog kokosovog ulja

orasi i cimet za ukras

  1. Na dno kalupa 20x20cm ili kalupa za tortu s promjerom od ca. 22 cm stavite papir za pečenje.
  2. Naribajte mrkvu na sitnom ribežu i pustite sa strane u većoj posudi. U blenderu usitnite orahe i datulje dok ne dobijete smjesu. Smjesa ne mora biti skroz glatka, može imati manje komadiće. Dodajte kokosovo brašno, začine i izmiksajte sve zajedno. Smjesu prebacite u posudu s mrkvom i dobro promiješajte.
  3. Smjesu stavite u kalup, izgladite i stavite u hladnjak da se hladi.
  4. Očistite blender. Izbacite vodu od indijskih oraščića. Operite ih i stavite u blender zajedno s vodom, sirupom od agave, aromom od vanilje, sokom od limuna i prstohvatom soli. Miksajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Ovisno o snazi blendera taj proces može trajati do 10 minuta. Dodajte rastopljeno kokosovo ulje i dobro izmiksajte. Stavite smjesu na vrh kolača, izgladite i stavite kolač nazad u hladnjak. Kolač je poželjno držati u hladnjaku preko noći ili 2 sata u zamrzivaču.
  5. Izvadite kolač iz hladnjaka i narežite ga na komade. Na vrh svakog komada stavite malo cimeta i usitnjenih oraha.
 Dobar tek! :-)




Izvor: Will bake for books

Nema komentara:

Objavi komentar