utorak, 17. siječnja 2017.

Bezglutenski kruh s tikvicom / Gluten-free bread with courgette


Sastojci:

1/2 šalice heljdinog brašna
1/2 šalice prosenog brašna
1/2 šalice rižinog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žlica mljevenog lana + 3 žlice vode
1 srednja tikvica
1 šalica biljnog mlijeka
1/2 žličice soli

Priprema:
  1. Mljeveni lan izmiješajte s tri žlice vode i pustite sa strane da upije vodu.
  2. Tikvicu naribajte na sitnom ribežu i iscijedite višak vode.
  3. Sve suhe sastojke stavite u posudu. Dodajte lan i biljno mlijeko i sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte naribanu tikvicu i još jednom izmiješajte.
  4. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kruh pecite cca. 60 minuta. Nakon tog vremena provjerite s čačkalicom da li je iznutra ispečen.
Dobar tek! :-)




English version is available in the original recipe in the link below.


Izvor/Source: An Apple A Day

1 komentar:

  1. The best new slots machines (2021) - JTHub
    online slot machines, casino games, 전주 출장샵 betting, poker, 청주 출장마사지 for any 강원도 출장마사지 bet, live or online games, 여수 출장안마 the slots machines have more 나주 출장마사지

    OdgovoriIzbriši