utorak, 17. siječnja 2017.

Bezglutenski kruh s tikvicom / Gluten-free bread with courgette


Sastojci:

1/2 šalice heljdinog brašna
1/2 šalice prosenog brašna
1/2 šalice rižinog brašna
1 žličica sode bikarbone
1 žlica mljevenog lana + 3 žlice vode
1 srednja tikvica
1 šalica biljnog mlijeka
1/2 žličice soli

Priprema:
  1. Mljeveni lan izmiješajte s tri žlice vode i pustite sa strane da upije vodu.
  2. Tikvicu naribajte na sitnom ribežu i iscijedite višak vode.
  3. Sve suhe sastojke stavite u posudu. Dodajte lan i biljno mlijeko i sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte naribanu tikvicu i još jednom izmiješajte.
  4. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kruh pecite cca. 60 minuta. Nakon tog vremena provjerite s čačkalicom da li je iznutra ispečen.
Dobar tek! :-)




English version is available in the original recipe in the link below.


Izvor/Source: An Apple A Day

Nema komentara:

Objavi komentar