utorak, 20. prosinca 2016.

Crvena juha od povrća / Red vegetable soup


Sastojci:

3 srednje mrkve
1 korijen peršina
komad korijena celera
1 veliki luk
3 srednje cikle
1 mala cvjetača
4 srednja krumpira
1 limenka bijelog graha
2 lovorova lista
5-6 bobica pimenta
1 žličica kurkume
1 žličica slatke dimljene paprike u prahu
1 žlica mažurana
3 žlice suhog delikatesnog kvasca
maslinovo ulje
sol i papar po želji

Priprema:
  1. Luk nasjeckajte i spržite ga na maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
  2. Mrkve, peršin, celer, cikle i krumpir narežite na kockice. Cvjetaču narežite na manje komadiće. Grah iscijedite.
  3. Narezanu mrkvu, peršin, celer i ciklu dodajte u lonac s lukom. Dodajte dovoljno vode da pokrije svo povrće. Zakuhajte i dodajte sve začine. Kuhajte cca. 5 minuta.
  4. Dodajte narezani krumpir i cvjetaču. Po potrebi dodajte više vode. Kuhajte još cca. 10 minuta dok svo povrće ne omekša.
  5. Na kraju dodajte grah.
  6. Ako želite da juha bude više zasitna, možete dodati skuhanu rižu ili paštu.
Dobar tek! :-)



Ingredients:

3 middle size carrots
1 parsley root
1 piece of celeriac
1 large onion
3 middle size beetroots
1 small cauliflower
4 middle size potatoes
1 can of white beans
2 bay leaves
5-6 allspice berries
1 tsp of kurkuma
1 tsp of sweet smoked paprika
1 tbsp of marjoram
3 tbsp of nutritional yeast
olive oil
salt and pepper to taste

Ingredients:
  1. Chop the onion and fry it on olive oil until golden.
  2. Cut the carrots, parsley root, celeriac, beetroots and potatoes into cubes. Divide the cauliflower into smaller pieces. Drain the beans.
  3. Add the carrots, parsley root, celeriac and beetroots into the pot with onion. Add enough water to cover all the vegetables. Bring to boil and add all spices. Cook for ca. 5 minutes.
  4. Add the potatoes and cauliflower. If needed, add some more water. Cook for ca. 10 minutes more until all the vegetables are soft.
  5. At the end add the beans.
  6. If you wish for the soup to be more filling, you can add cooked rice or pasta.
Enjoy! :-)



Izvor/Source: VeganArt

Nema komentara:

Objavi komentar