nedjelja, 1. svibnja 2016.

Čokoladne košarice


Sastojci (za 7-8 košarica):

za košarice:
6 žlica rastopljenog kokosovog ulja
3 žlice sirupa od agave
3 žlice kakaa u prahu
prstohvat cimeta
malo soli (manje od prstohvata)

za kremu:
1 šalica indijskih oraščića namakanih preko noći
sok od 1/2 limuna (ili 1 limete)
5 žlica sirupa od agave
1 žlica kakaa u prahu
2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
1 žličica arome od vanilije
2 žlice vode

Priprema:

  1. Sve sastojke za košarice stavite u posudu i jako dobro ih izmiješajte. Stavite sa strane da se čokolada malo zgusne.
  2. Sve sastojke za kremu stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu te je stavite u hladnjak da se malo stvrdne.
  3. Stavite u silikonski kalup za muffine cca. jednu žlicu čokolade i razmažite je po stjenkama. Kalupe stavite u zamrzivač na 10 minuta.
  4. Izvadite kalupe, pustite ih 5 minuta sa strane te košarice polako odvojite od silikonskih kalupa.
  5. U špricu za slastice stavite kremu i stisnite je u čokoladne košarice.
  6. Kremu možete ukrasiti nasjeckanim orašastim plodovima po želji. 
  7. Košarice čuvajte u hladnjaku.
Dobar tek! :-)



Izvor: Natura na talerzu

Nema komentara:

Objavi komentar