subota, 27. veljače 2016.

Pečeni batat i slanutak s umakom od češnjaka



Sastojci:

4 batata
400g kuhanog slanutka (ili iz limenke)
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica dimljene paprike u prahu (ili obične slatke paprike u prahu)
1 žlica mljevenog korijandera
1 žličica mljevenog kima
ljuta papričica u prahu po želji
sol i papar po želji

Sastojci za umak od češnjaka:

200 ml biljnog vrhnja
3 režnja češnjaka
1/2 žličice senfa
maslinovo ulje
sol i papar po želji

Sastojci za prilog od cherry rajčica:

200g cherry rajčica (narezanih na kriške)
2 žlice maslinovog ulja
sok od pola limuna
1 žlica nasjeckanog peršina


Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Batate dobro operite (nije ih potrebno guliti), osušite i razrežite na pola. Stavite ih na pladanj od pećnice, razrezanom stranom za dolje. Pecite cca. 20-25 minuta ili dok ne postanu mekani.
  2. U međuvremenu iscjeđeni slanutak stavite u posudu, dodajte začine i ulje. Dobro izmiješajte da slanutak bude ravnomjerno pokriven začinima. Stavite u pećnicu zajedno s batatima.
  3. U mali lonac stavite malo maslinovog ulja. Češnjak usitnite te ga kratko spržite na ulju na laganoj vatri. Dodajte vrhnje, senf, sol i papar po želji. Umak zakuhajte i ugasite vatru.  
  4. Cherry rajčice razrežite na kriške i stavite u posudu. Dodajte nasjeckani peršin. Maslinovo ulje i sok od limuna promiješajte u časi. Po želji začinite solju i paprom. Zalijte rajčice i dobro promiješajte.
  5. Poslužite batate s umakom, na umak stavite slanutak i rajčice.
Dobar tek! :-) 


Izvor: Wegantastic (uz sitne promjene)

Nema komentara:

Objavi komentar