Sastojci:
2 i 1/2
šalice sitno naribane mrkve (3-4 velike mrkve)
1 šalica
oraha
1 šalica
datulja bez koštica (namakanih u vodi preko noći)
1/2 šalice
kokosovog brašna
3/4 žličice
cimeta
1/2 žličice
muškatnog oraščića
prstohvat
soli
1 šalica
indijskih oraščića (namakanih u vodi preko noći)
1/4 šalice
vode
3 žlice
sirupa od agave (ili javorovog sirupa)
1 žličica
arome od vanilje
sok od pola
limuna
prstohvat
soli
1/3 šalice
rastopljenog kokosovog ulja
orasi i
cimet za ukras
- Na dno kalupa 20x20cm ili kalupa za tortu s promjerom od ca. 22 cm stavite papir za pečenje.
- Naribajte mrkvu na sitnom ribežu i pustite sa strane u većoj posudi. U blenderu usitnite orahe i datulje dok ne dobijete smjesu. Smjesa ne mora biti skroz glatka, može imati manje komadiće. Dodajte kokosovo brašno, začine i izmiksajte sve zajedno. Smjesu prebacite u posudu s mrkvom i dobro promiješajte.
- Smjesu stavite u kalup, izgladite i stavite u hladnjak da se hladi.
- Očistite blender. Izbacite vodu od indijskih oraščića. Operite ih i stavite u blender zajedno s vodom, sirupom od agave, aromom od vanilje, sokom od limuna i prstohvatom soli. Miksajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Ovisno o snazi blendera taj proces može trajati do 10 minuta. Dodajte rastopljeno kokosovo ulje i dobro izmiksajte. Stavite smjesu na vrh kolača, izgladite i stavite kolač nazad u hladnjak. Kolač je poželjno držati u hladnjaku preko noći ili 2 sata u zamrzivaču.
- Izvadite kolač iz hladnjaka i narežite ga na komade. Na vrh svakog komada stavite malo cimeta i usitnjenih oraha.
Dobar tek!
:-)
Izvor: Will bake for books
Nema komentara:
Objavi komentar